Latest News

Om Revisus

mandag 15. mars 2010 , Posted by Revisus UiA at 15:33



Revisus er en linjeforening for revisjonsstudentene ved Universitetet i Agder.
Formålet med en linjeforeningen er å skape et solid samhold mellom revisjonsstudentene på alle trinn. Vi ønsker å fremme våre yrkesmuligheter for fremtiden, og gjøre revisjonsstudiet ved UiA mer attraktivt og kjent blant næringslivet og studenter.

Skape sosialt samhold mellom revisjonsstudentene


Per dags dato finnes det ingen linjeforeninger som ivaretar det sosiale samholdet blant revisjonsstudentene. Det er gitt uttrykk for behov for egen linjeforening blant nåværende studenter, blant annet for å få et bedre samhold mellom de ulike trinnene innenfor Revisjon. På denne måten vil nye revisjonsstudenter få et bedre kjennskap til sine medstudenter.
I dag er det slik at revisjonsstudentene går i samme klasse som Bachelor og Master i Økonomi og Administrasjon de tre første semestrene. Dette fører til at man har lite eller ingen kontakt med klassekamerater fra og med 4. semester. Noe so igjen fører til at samholdet i klassene ikke er så bra som man skulle ønske.

Fremme revisors yrkesmuligheter

Blant revisjonsstudenter er kunnskapen om de ulike typer jobber innenfor revisjon ikke særlig utbredt. Revisus ønsker å presentere de flere jobbmuligheter man oppnår som ferdig utdannet revisor. I denne anledning ønsker vi å invitere ulike personer innen revisjonsbransjen for å fortelle studentene om deres yrker og arbeidsoppgaver. På denne måten kan studentene stille spørsmål de ønsker svar på, og de vil dessuten oppnå et bredere spekter av hva revisors arbeidsoppgaver går ut på.
I tillegg har vi et ønske om å holde kontakten med de ferdig utdannede studentene, og følge dem i deres arbeidsliv hvor de også kan holde foredrag etc. for oss.

Gjøre revisjonsstudiet ved UiA mer kjent og attraktivt blant næringslivet og studenter

Som revisjonsstudent har man mange spørsmål rundt yrket. Ved å tilby en linjeforening for revisjonsstudentene øker dette det faglige og sosiale miljøet blant studentene. Revisus vil være et bindeledd for studentene og næringslivet, i tillegg vil Revisus fungere som et spørreorgan.

Revisus kan tilby studentene ved UiA et bedre sosialt og faglig miljø, hvor studentene vil få bedre kjennskap til hva en revisors arbeidsoppgaver går ut på, og de vil få informasjon om ulike arbeidssammenheng de kan komme i.

Intiativet for dannelsen av Revisus kommer fra en gruppe revisorstudenter som ikke bare ønsker å skape en sosial og faglig greie, men også sette UiA på kartet som et av Universitetene i Norge med best faglig og sosialt miljø blant studentene.

Currently have 0 kommentarer:

Leave a Reply

Legg inn en kommentar