INNKALLING TIL ALLMØTE
Revisus innkaller med dette alle medlemmer til allmøte onsdag 13. april 2011 kl. 14.15. Møtet er åpent for alle revisjonsstudenter, samt studenter som tar 20 studiepoeng eller mer med revisjonsfag innen samme semester.
Hovedsaken på allmøtet vil være valg på deler av styret, og det er dermed svært viktig at alle møter opp! Dersom du ønsker å stille til valg eller vil ha mer informasjon om vervene, er det bare å sende en mail til info@revisus.no
Saksliste:
Konstituering av allmøtet
1. Godkjenning av innkalling og saksliste
2. Valg av referent, ordstyrer og møteleder
3. Regnskap og vedtekter
4. Årsplan
5. Valg av styre
a. Leder
b. Nestleder
c. Økonomiansvarlig
d. Sekretær og webansvarlig
e. Markedsansvarlig
f. Sponsoransvarlig
6. Innkomne saker
Dato: 13. april
Tid: 14.15
Sted: B2-004
Ved spørsmål eller forslag til saker som bør tas opp, send gjerne mail til info@revisus.no eller ring Camilla Kvås på tlf: 40416688.
Etter allmøtet blir det revisorlunsj med pizza fra Dolly!
Vel møtt!
SEMINAR OM ØKONOMISK KRIMINALITET
Revisus inviterer i samarbeid med UiA til et seminar om økonomisk kriminalitet onsdag 6. april.
Økonomisk kriminalitet er svært dagsaktuelt tema, da det er et stadig økende samfunnsproblem. Seminaret er særlig tilrettelagt for revisjons– og økonomistudenter, men også andre studenter er hjertelig velkomne til å delta!
Onsdag 6.april kl. 10.15-14.00
Aud. B1-007
10.15- 11.15
Fagdirektør Geir Kjetil Finneide, Økokrim
“Revisors roller i forbindelse med økonomisk kriminalitet"
11.15-12.15
Statsautorisert revisor Aage Danielsen
“Borevisors rolle og oppgaver - noen aktuelle problemstillinger”
12.15-13.00
Enkel lunch I Lilletunstova
13.00-14.00
Avdelingsdirektør Jan Egil Kristiansen, Skattekrim Øst
“Skattekriminalitet - en stor trussel for samfunnet”
Det vil være åpent for å komme med spørsmål etter hvert innlegg.
Påmelding skjer på mail til na@revisus.no
Ingen deltakeravgift.
EN REVISORS HVERDAG - KURS MED ERNST & YOUNG
Revisus arrangerer i samarbeid med Ernst & Young kurset "En revisors hverdag". Representanter fra Ernst & Young vil her ta for seg hvilke egenskaper som er viktige i en rolle som revisor, samt arbeidsoppgavene til en revisor i løpet av et revisjonsår illustrert med konkrete eksempler. Dette vil være en flott mulighet til å få et innblikk i hvordan yrkeshverdagen til en revisor ser ut, og hva revisjonsyrket innebærer i praksis.
Etter kurset vil det bli servert pizza til alle deltakere!
Dato: Onsdag 30. mars
Tid: Kl. 14.15
Sted: B1-001
Kurset er åpent for både revisjons- og økonomistudenter. Påmelding skjer på mail til na@revisus.no eller ved å komme innom Ernst & Young sin stand i Vrimlehallen samme dag.
STYREVALG
Onsdag 13. april kl. 14.15 er det klart for vårens allmøte i Revisus! Hovedsaken her blir valg på deler av styret, og vi trenger i den anledning engasjerte studenter som vil være med å drive linjeforeningen vår videre.
Det å sitte i styret til Revisus er en unik mulighet til å få spennende utfordringer og ansvar, det er i det store og hele en svært lærerik oppgave! I tillegg møter du mange nye mennesker og blir med på masse morro!
Det blir valg på følgende verv:
Leder
Nestleder
Økonomiansvarlig
Sekretær og webansvarlig
Markedsansvarlig
Vi trenger i tilegg folk som ønsker å sitte i komiteer.
Dersom du ønsker å stille til valg er det bare å sende en mail til info@revisus.no der du tar med følgende info:
Navn
Klasse
Telefonnr
Hvilket verv/utvalg du ønsker å stille til
Fristen er mandag 11 april.
Under følger en beskrivelse av hva hvert av vervene går ut på. Dersom du har flere spørsmål er det bare å ta kontakt på info@revisus.no.
Leder
Leder er ansvarlig for den daglige driften av linjeforeningen, hvor vedkommende også skal følge opp saker, styrevedtak og strategi. Lederen skal også følge opp hovedvervenes arbeidsoppgaver på en god måte, og koordinere deres aktiviteter.
Leder har i samarbeid med økonomiansvarlig ansvar for den økonomiske styringen av Revisus. Leder skal samarbeide og ha god kommunikasjon med samtlige verv i styret.
Leder skal sende ut innkalling til møter med saksliste, referat, og i tillegg inngår innhenting og sortering av intern- og ekstern post.
”Lederen skal være en ressursperson og en pådriver i foreningen, som styrker samhold og entusiasme.”
Nestleder
Nestleder er leders høyre hånd. Vedkommende skal hjelpe til med daglig drift av Revisus, og skal kvalitetssikre leders gjøremål og beslutninger. Nestleder er vararepresentant for lederen, han/hun skal være oppdatert på saker Revisus jobber med, og er i tillegg en stedsfortreder og en støttespiller for resten av styret. Nestleder skal være Revisus` representant på StudentForum.
Sekretær og webansvarlig
Sekretær: Som sekretær er man en støttefigur for leder. Arbeidsoppgaver som følger her er blant annet protokollføring av styremøter og allmøter, tekstbehandling og andre administrative oppgaver i samråd med leder.
Webansvarlig: Hovedoppgaven innebærer å sørge for at hjemmesiden er oppdatert med nyhetsartikler, arrangement og annonser. Hun/han har også ansvaret for å drifte nettsiden. Ved siden av nettsiden er Facebook, Fronter og e-post viktige kontaktkilder for oss.
Økonomiansvarlig
Økonomiansvarlig har ansvaret for å holde oversikten over totaløkonomien til Revisus. Som arbeidsoppgaver er blant annet budsjettering, kontroll og oppfølging, regnskapsføring, fakturering og betaling. Økonomiansvarlig skal, i samarbeid med leder, utarbeide budsjett, søknad om driftsstøtte, og andre relaterte tilskudds søknader og bevilgninger til Revisus.
Økonomiansvarlig disponerer, sammen med leder, linjeforeningens konti.
Markedsansvarlig
Markedsansvarlig har ansvaret for å markedsføre både sosiale- og faglige arrangementer. Dette gjelder plakater, facebook, flyers, etc. Det er i tillegg markedsansvarlig sin oppgave å ordne styregensere, t-skjorter, informasjonsbrosjyrer, etc.
MRR PÅ NHH - INTERVJU MED ØYVIND ROEN
Lurer du på hvordan det er å ta master i Regnskap og Revisjon på NHH? Revisus har fått et intervju med Øyvind Roen, tidligere revisjonsstudent ved UiA!
Alder: 22
Kommer fra: Lunner
Studiested: MRR på NHH
Hva savner du fra din tid som student ved UiA?
Etter å ha gått tre år på UiA er det mye man savner. Rent studiemessig savner jeg nok mest lesesalene, grupperommene og kantinen. Det er noe som er veldig bra på UiA.
Hvordan har overgangen fra bachelor til master vært?
Det vil alltid være en overgang fra Bachelor til Master. Den største forskjellen er måten man skal tilegne seg stoffet og bruke det. Det er mye mer teoretisk og med egne drøftelser. På regnskapseksamen hadde vi minimalt med tall, det gikk kun på anvendelse av lover og forståelse av hva det egentlig står i dem. Videre må man vise at man kan benytte dette til å løse teoretiske spørsmål. Vi som kommer fra UiA er mer vant til tallmessige beregninger når det er snakk om regnskapseksamen.
Er det mange som kommer rett fra bachelor?
På en klasse på ca 80-90, vil jeg anslå at det er mellom 10-15 som kommer rett fra bachelor(inkludert de som kommer fra Bachelor øk/ad).
Vil du anbefale å gå direkte fra bachelor til master?
Etter min tid på NHH, altså et og et halvt semester ser jeg ingen grunn til at man ikke skal begynne. Man må egentlig tenke gjennom hva man vil, og kanskje tenke etter om man vil jobbe noen år for så å flytte på seg. Eller om man ønsker å bli ferdig med skolegangen, for så å etablere seg fast på et sted. Det er også viktig å tenke på om man har lyst til å gå to år til på skole. Rent faglig tror jeg alle som kommer inn på NHH vil klare kravene om C ut fra mine erfaringer så langt. Dessuten viser det seg at det blir vanskeligere å få jobb med bare bachelor, så det er også en viktig grunn.
Hvordan er det sosiale livet rundt studiene?
De to første ukene på NHH var veldig fine, ellers er det et veldig godt miljø på skolen. Klassen har et veldig bra miljø, med mange fester og hytteturer og godt samarbeid ellers. Dette bidrar til at man veldig fort blir kjent med de andre og på den måten kan jobbe godt sammen. Du setter egentlig bare begrensningen selv på hva du vil være med på NHH, det er mange muligheter.
Hvordan er studiet lagt opp?
Første semester hadde vi 12-15 timer i uken, ellers blir resten hva man anser selv som nødvendig gruppearbeid. Jeg vil anslå mellom 30-40 timer i uka. Vi hadde to innleveringer i finans og en i revisjon, begge krever at man har jobbet med stoffet. Andre semester er lagt opp slik at man skal skrive to eller tre oppgaver, 10 stp i revisjon, regnskap og verdsettelse(mulighet for 20stp). Jeg har valgt 10stp revisjon og 20stp i verdsettelse. Her jobber man mot innleveringsfrister og fremføringstidspunkt. Alt i alt veldig spennende og lærerikt.
Hvordan trives du på masteren?
Trives veldig godt over alle forventninger. Fantastisk klasse med et høyt nivå.
Hva er planen etter fullført mastergrad?
Planen er selvfølgelig å jobbe med revisjon, hvor er jeg ikke helt sikker på enda.
Har du noen råd til studentene som har tenkt å gå samme vei som deg?
Det viktigste er at man finner seg noen man kan jobbe med i grupper, det er en absolutt forutsetning for å klare dette studiet. Videre er det viktig at man starter å arbeide systematisk allerede fra dag en. For oss som har gått på revisjon er spesielt Finans(første semester) noe nytt som krever ekstra oppmerksomhet, det samme kan sies om verdsettelsen. Når det gjelder regnskap og revisjon blir det mye av det samme som på UiA, men mer forståelse kreves.
Har du flere spørsmål angående masteren? Ta kontakt på medlem@revisus.no
NORGE PÅ NYTT
Revisus oppfordrer alle sine medlemmer til å få med seg årets næringslivskonferanse i regi av Mercurius og BI Studentsamfunn. Konferansen arrangeres tirsdag 22. mars.
KONFERANSEN ÅPNER DØRENE 11:30
KONSERTEN ÅPNER DØRENE 20:30
Fult program ligger nå på www.norgepånytt.no
Tema: Når slukes Agder av Asia?
- Steinar Juel - Sjeføkonom i Nordea
- Elisabeth Grieg - Grieg gruppen
- Leo Grundfeld - forfatter av "Hvem eier Norge?"
- Stein Noreng - Adm.dir. KPMG
- Svein Grandum - Elkem
- Tor Haugnes - BI
- Per Kristian Foss - tidligere finansminister
PÅMELDING SKJER PÅ HJEMMESIDEN: www.norgepånytt.no
Alle som er på konferansen blir invitert til konsert på Havana, der vi får besøk av Adam Tensta!