Latest News

VALG 2011: INTERVJU MED STYRET

lørdag 2. april 2011 , Posted by Revisus UiA at 07:28

Photobucket
Onsdag 13. april holder Revisus vårens allmøte og det er nok en gang klart for nytt valg av deler av styret! Kanskje du er en av dem som vurderer å stille til et av vervene? Vi har snakket med noen i styret om tiden i Revisus for å gi deg et innblikk i hvordan det er å sitte i styret.


20. april 2010 ble Revisus godkjent som linjeforening, og fikk være en del Studentorganisasjonen i Agder (STA). Revisus runder snart ett år og mye har skjedd i løpet av denne tiden. ”Jeg sitter igjen med mange positive inntrykk fra min tid i Revisus. Vi har opplevd et enormt engasjement fra mange studenter og fått mye skryt fra universitetet gjennom hele prosessen.” sier Camilla Kvås fornøyd, som har vært leder for Revisus siden oppstart.

Før Revisus ble startet var det lite engasjement blant revisjonsstudentene. Etter at de fikk sin egen linjeforening har det blitt en helt annen kultur for å engasjere seg. Gjengen fra styret opplever at de har blitt en del av et samhold og fått en tilhørighetsfølelse på en helt annen måte enn før de ble med i Revisus.

”Da vi begynte på revisjonsstudiet for snart tre år siden var det stort sett bare de fra fadderuka man visste hvem var. Nå treffer man stadig på kjente rundt om på universitetet”, forteller Andreas Jakobsen, økonomiansvarlig i Revisus. Frantz Nilsen sier seg enig, ”Ja, det er utrolig sosialt. Man får et veldig stort nettverk og blir kjent med mange nye mennesker. Ikke bare folk som går revisjon, men også blant alle de andre som engasjerer seg i ulike lag og foreninger på skolen.”

Kethlin Tengesdal, som sitter i webkomiteen, kom helt ny til Kristiansand og skulle begynne i tredjeklasse. ”Under fadderuka var det veldig greit å ha noen man kunne henvende seg til. Da jeg kom hit visste jeg ikke hvem noen var, men nå vet jeg så å si hvem alle som går på revisjon er. Det gjør alt mye enklere, både faglig og sosialt”.

”Det er utrolig gøy at vi har klart å oppnå så mye på den korte tiden vi har holdt på. At vi nå kan levere dette videre til de nye studentene er helt fantastisk!” kommer det fra Camilla.

”Ja, og nå som vi er litt etablert blir det lettere for studentene å være med på å forme sin egen utdanning. Revisus fungerer som et slags talerør for studentene. Det er lettere å bli hørt gjennom en organisasjon enn når man står alene.” supplerer Andreas.

Alle som er til stede er spent på valget og håper mange stiller til vervene. Det er mye som blir sagt, men det som ofte går igjen er at det å sitte i styret er ”litt jobb, men mest sosialt og moro”.

”Jeg mener at det viktigste er at personen som stiller er engasjert og motivert. Mange tror kanskje at styret krever at man har kompetanse for å stille til de ulike vervene, men man begynner på null og bygger opp kompetanse og erfaringer. Man vil få hjelp av de som sitter i styret til å lære seg de ulike arbeidsoppgavene som vervet krever.” sier Anne Line Håland.

Kethlin tilføyer ”..og det er kanskje mange som tenker at det blir veldig mye å gjøre, men det lar seg fint kombinere med jobb og andre ting. Det meste foregår i skoletiden, og siden det er så mange som sitter i styret og i de ulike komiteene blir arbeidsoppgavene jevnt fordelt.”

De avtroppende styremedlemmene synes det er vemodig å være ferdig i Revisus sitt styre. ”Jeg sitter igjen med en følelse av at jeg egentlig ikke vil slutte!” forteller Camilla. Samtlige av de som er tilstede gir uttrykk for at de kommer til å følge Revisus videre og at de synes det blir spennende å se hvordan foreningen utvikler seg.

Currently have 0 kommentarer:

Leave a Reply

Legg inn en kommentar