Latest News

MRR PÅ NHH - INTERVJU MED ØYVIND ROEN

torsdag 17. mars 2011 , Posted by Revisus UiA at 16:16

PhotobucketLurer du på hvordan det er å ta master i Regnskap og Revisjon på NHH? Revisus har fått et intervju med Øyvind Roen, tidligere revisjonsstudent ved UiA!

Alder: 22
Kommer fra: Lunner
Studiested: MRR på NHH

Hva savner du fra din tid som student ved UiA?
Etter å ha gått tre år på UiA er det mye man savner. Rent studiemessig savner jeg nok mest lesesalene, grupperommene og kantinen. Det er noe som er veldig bra på UiA.


Hvordan har overgangen fra bachelor til master vært?

Det vil alltid være en overgang fra Bachelor til Master. Den største forskjellen er måten man skal tilegne seg stoffet og bruke det. Det er mye mer teoretisk og med egne drøftelser. På regnskapseksamen hadde vi minimalt med tall, det gikk kun på anvendelse av lover og forståelse av hva det egentlig står i dem. Videre må man vise at man kan benytte dette til å løse teoretiske spørsmål. Vi som kommer fra UiA er mer vant til tallmessige beregninger når det er snakk om regnskapseksamen.

Er det mange som kommer rett fra bachelor?
På en klasse på ca 80-90, vil jeg anslå at det er mellom 10-15 som kommer rett fra bachelor(inkludert de som kommer fra Bachelor øk/ad).

Vil du anbefale å gå direkte fra bachelor til master?
Etter min tid på NHH, altså et og et halvt semester ser jeg ingen grunn til at man ikke skal begynne. Man må egentlig tenke gjennom hva man vil, og kanskje tenke etter om man vil jobbe noen år for så å flytte på seg. Eller om man ønsker å bli ferdig med skolegangen, for så å etablere seg fast på et sted. Det er også viktig å tenke på om man har lyst til å gå to år til på skole. Rent faglig tror jeg alle som kommer inn på NHH vil klare kravene om C ut fra mine erfaringer så langt. Dessuten viser det seg at det blir vanskeligere å få jobb med bare bachelor, så det er også en viktig grunn.

Hvordan er det sosiale livet rundt studiene?
De to første ukene på NHH var veldig fine, ellers er det et veldig godt miljø på skolen. Klassen har et veldig bra miljø, med mange fester og hytteturer og godt samarbeid ellers. Dette bidrar til at man veldig fort blir kjent med de andre og på den måten kan jobbe godt sammen. Du setter egentlig bare begrensningen selv på hva du vil være med på NHH, det er mange muligheter.

Hvordan er studiet lagt opp?
Første semester hadde vi 12-15 timer i uken, ellers blir resten hva man anser selv som nødvendig gruppearbeid. Jeg vil anslå mellom 30-40 timer i uka. Vi hadde to innleveringer i finans og en i revisjon, begge krever at man har jobbet med stoffet. Andre semester er lagt opp slik at man skal skrive to eller tre oppgaver, 10 stp i revisjon, regnskap og verdsettelse(mulighet for 20stp). Jeg har valgt 10stp revisjon og 20stp i verdsettelse. Her jobber man mot innleveringsfrister og fremføringstidspunkt. Alt i alt veldig spennende og lærerikt.


Hvordan trives du på masteren?

Trives veldig godt over alle forventninger. Fantastisk klasse med et høyt nivå.

Hva er planen etter fullført mastergrad?
Planen er selvfølgelig å jobbe med revisjon, hvor er jeg ikke helt sikker på enda.


Har du noen råd til studentene som har tenkt å gå samme vei som deg?

Det viktigste er at man finner seg noen man kan jobbe med i grupper, det er en absolutt forutsetning for å klare dette studiet. Videre er det viktig at man starter å arbeide systematisk allerede fra dag en. For oss som har gått på revisjon er spesielt Finans(første semester) noe nytt som krever ekstra oppmerksomhet, det samme kan sies om verdsettelsen. Når det gjelder regnskap og revisjon blir det mye av det samme som på UiA, men mer forståelse kreves.

Har du flere spørsmål angående masteren? Ta kontakt på medlem@revisus.no

Currently have 0 kommentarer:

Leave a Reply

Legg inn en kommentar